Nieuws

Blaasmuziek Plus 2019

 

Geplaatst op (09-10-2019)
Door: Jos van Heesch

Alle Tiona's verzamelen!Alle Tiona’s verzamelen..!
Op de laatste zaterdag van oktober nodigen wij alle verenigingen, clubs, teams of groepen met de naam ‘Tiona’ uit voor de Tiona-Avond.
Het is alweer twintig jaar geleden dat Blaasorkest Tiona, wat staat voor ‘Thuis Is Ook Niet Alles’, het licht zag. In deze twintig jaar hebben wij regelmatig kennis gemaakt met andere groepen die de naam ‘Tiona’ dragen. Wij hebben wielerclubs, dartverenigingen, zaalvoetbalteams, skiclubjes, bowling en biljartteams ontmoet, maar ook koren met de naam Tiona voorbij zien komen.

De Tiona-Avond
In het kader van ‘Thuis Is Ook Niet Alles’ worden alle Tiona’s van Nederland uitgenodigd om te laten zien waarom hun club zo graag van huis is. Natuurlijk is iedereen welkom om op deze avond samen met ons het glas te heffen en te genieten van muziek door het Smartlappenkoor Tiona uit Schaijk en Blaasorkest Tiona uit Nijnsel.
Deze gratis avond vol met zang en swingende blaasmuziek wordt je aangeboden door een Nijnselse vereniging die haar twintigjarig bestaan viert, daar wil jij toch ook bij zijn!
Dus noteer alvast in je agenda zaterdagavond 27 oktober 20.00 uur

Alle Tiona’s zijn welkom op de Nationale Tiona-dag in Nijnsel (Noord-Brabant). Toegang is gratis. Nieuwsgierig en op zoek naar meer informatie? Kijk op onze Facebook-pagina of neem contact op via tionavrienden@tiona.nl
 


Geplaatst op (24-10-2018)
Door: Jos van Heesch

't Nijts de nieuwsbrief van juli 2018

 

Geplaatst op (27-08-2018)
Door: Jos van Heesch

Nieuwsbrief Tiona maart 2018

 


Geplaatst op (23-03-2018)
Door: Jos van Heesch

BLAASMUZIEK PLUS 2017: VOOR ELK WAT WILS

Het is weer zo ver: traditiegetrouw verzorgt het Nijnsels Blaasorkest Tiona op zaterdag 28 oktober Blaasmuziek Plus in zalencentrum De Beckart in Nijnsel. Een avondprogramma dat bol staat van muzikaal entertainment in een feestelijke entourage. Naast uitvoeringen van het orkest zelf zijn er drie gastoptredens van het Eindhovense popkoor Sway met een eigen live band, de Vughtse One-Man-Band Dubbelop van Nico Weijns en als afsluiting de ‘eigen’ Rooise DJ Maarten Swinkels. Het programma begint om 20.00 uur, maar de deuren zijn al vanaf 19.15 uur open en de toegang is geheel gratis. 

Ondanks het feit, dat het dit jaar voor de 18de keer is dat het muziekfeest wordt gehouden, is het voor de organisatoren Jos van Heesch, zijn zoon Mark en John van de Crommert met ondersteuning van Ties Aarts en Marjo van Langen opnieuw een hels karwei geweest om een muzikaal verantwoord programma samen te stellen dat vanwege zijn variatie aantrekkelijk is voor jong en oud. Daar komt bij dat de dertien muzikanten van het Blaasorkest alles in eigen hand wensen te houden om het geheel financieel te kunnen ‘behappen.’ Geen enkel onderdeel van de noodzakelijke werkzaamheden wordt uitbesteed. Het komt er daardoor op neer dat de muzikale feestavond geheel wordt ‘gerund’ door vrijwilligers. En er komt toch heel wat bij kijken om een avondvullend muziekprogramma zo professioneel mogelijk aan te bieden. Licht en belichting bijvoorbeeld, dit jaar opnieuw in de bekwame handen van Willem Steenbakkers, geluidstechniek waarvoor John Vogels tekent, de presentatie (Vera van den Tillaart), de artiestenbegeleiding (Kim Verberk). Het geheel staat onder leiding van Jos van Heesch, die zelf in het orkest saxofoon en klarinet speelt. Hij wordt daarbij gesteund door zijn zoon en trompettist Mark voor de techniek en diens vriend Mark van Zoggel, saxofonist en voorzitter van Tiona en John van de Crommert, bespeler van bariton en trombone. Op een enkele uitzondering na allemaal Nijnselse mensen.  

Blaasorkest Tiona zal op de 18de editie van Blaasmuziek Plus laten horen dat het de nieuwe muzikale weg die het nog maar kortgeleden heeft ingeslagen, wordt voortgezet en dat is de weg   van populaire lichte popmuziek met een ruime plaats voor Nederlandse popmuzikanten. Tiona zal zaterdagavond, 28 oktober, nummers ten gehore brengen van de Nederlandse bands Toontje Lager (Stiekem gedanst), Het Goede Doel (Zwijgen), De Dijk (Dansen op de vulkaan), Frank Boeijen (Zwart Wit) en Caro Emerald (A night like this), maar ook bekende hits van ABBA, Coldplay (Viva la vida), Village People (YMCA), Survivor (Eye of the tiger) en Andrea Bocelli (Time to say goodbye) en Frank Sinatra (My way) zullen worden gespeeld. Voor elk wat wils dus.
Drie keer, alles bij elkaar een uur, zal popkoor Sway optreden. De 24 mannen en vrouwen worden begeleid door een volwaardige eigen band onder leiding van Gerard de Graaf. Het koor telt een aantal zeer getalenteerde zangers en zangeressen, die in staat zijn het publiek heerlijk te laten swingen op muziek die bij iedereen zeer bekend is. Bekend en toch anders, want met grote creativiteit heeft Gerard de Graaf een geheel eigen ‘sound’ aan bekende Top 2000-nummers gegeven. 
Voorts zal op Blaasmuziek Plus 2017 optreden One-Man-Band Dubbelop uit Vught, bestaande uit één man, namelijk Nico Weijns. Deze rasmuzikant maakt als sinds zijn tiende jaar muziek en heeft al heel wat gespeeld in verschillende zanggroepen en bands. Al op 7-jarige leeftijd begon Nico Weijns met ukelele en gitaar en later keyboard. Naast ensemble Vinos zingt hij de bas/baritonpartij bij de Vughtse vocalgroup Back on Track, is hij muzikaal begeleider van smartlappenkoor Doedemee, zorgt hij voor gitaarbegeleiding bij de formatie Just4You en heeft hij dus ook nog zijn eigen One-Man-Band Dubbelop. Het repertoire van Dubbelop gaat van het heden terug naar de jaren zestig.
De muzikale feestavond zal worden afgesloten door de Rooise DJ Maarten Swinkels van Qabam Events en het gezicht achter U-Deejay.nl.  Op zaterdag 28 oktober a.s. kunt u dit allemaal zien en beleven. Helemaal voor niets in De Beckart! U bent van harte welkom!  Geplaatst op (01-10-2017)
Door: Admin

©vanHeeschBeheer - 1998 - 2022 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Privacybeleid