Nieuws

Nieuwsbrief Tiona maart 2018

 


Geplaatst op (23-03-2018)
Door: Jos van Heesch

BLAASMUZIEK PLUS 2017: VOOR ELK WAT WILS

Het is weer zo ver: traditiegetrouw verzorgt het Nijnsels Blaasorkest Tiona op zaterdag 28 oktober Blaasmuziek Plus in zalencentrum De Beckart in Nijnsel. Een avondprogramma dat bol staat van muzikaal entertainment in een feestelijke entourage. Naast uitvoeringen van het orkest zelf zijn er drie gastoptredens van het Eindhovense popkoor Sway met een eigen live band, de Vughtse One-Man-Band Dubbelop van Nico Weijns en als afsluiting de ‘eigen’ Rooise DJ Maarten Swinkels. Het programma begint om 20.00 uur, maar de deuren zijn al vanaf 19.15 uur open en de toegang is geheel gratis. 

Ondanks het feit, dat het dit jaar voor de 18de keer is dat het muziekfeest wordt gehouden, is het voor de organisatoren Jos van Heesch, zijn zoon Mark en John van de Crommert met ondersteuning van Ties Aarts en Marjo van Langen opnieuw een hels karwei geweest om een muzikaal verantwoord programma samen te stellen dat vanwege zijn variatie aantrekkelijk is voor jong en oud. Daar komt bij dat de dertien muzikanten van het Blaasorkest alles in eigen hand wensen te houden om het geheel financieel te kunnen ‘behappen.’ Geen enkel onderdeel van de noodzakelijke werkzaamheden wordt uitbesteed. Het komt er daardoor op neer dat de muzikale feestavond geheel wordt ‘gerund’ door vrijwilligers. En er komt toch heel wat bij kijken om een avondvullend muziekprogramma zo professioneel mogelijk aan te bieden. Licht en belichting bijvoorbeeld, dit jaar opnieuw in de bekwame handen van Willem Steenbakkers, geluidstechniek waarvoor John Vogels tekent, de presentatie (Vera van den Tillaart), de artiestenbegeleiding (Kim Verberk). Het geheel staat onder leiding van Jos van Heesch, die zelf in het orkest saxofoon en klarinet speelt. Hij wordt daarbij gesteund door zijn zoon en trompettist Mark voor de techniek en diens vriend Mark van Zoggel, saxofonist en voorzitter van Tiona en John van de Crommert, bespeler van bariton en trombone. Op een enkele uitzondering na allemaal Nijnselse mensen.  

Blaasorkest Tiona zal op de 18de editie van Blaasmuziek Plus laten horen dat het de nieuwe muzikale weg die het nog maar kortgeleden heeft ingeslagen, wordt voortgezet en dat is de weg   van populaire lichte popmuziek met een ruime plaats voor Nederlandse popmuzikanten. Tiona zal zaterdagavond, 28 oktober, nummers ten gehore brengen van de Nederlandse bands Toontje Lager (Stiekem gedanst), Het Goede Doel (Zwijgen), De Dijk (Dansen op de vulkaan), Frank Boeijen (Zwart Wit) en Caro Emerald (A night like this), maar ook bekende hits van ABBA, Coldplay (Viva la vida), Village People (YMCA), Survivor (Eye of the tiger) en Andrea Bocelli (Time to say goodbye) en Frank Sinatra (My way) zullen worden gespeeld. Voor elk wat wils dus.
Drie keer, alles bij elkaar een uur, zal popkoor Sway optreden. De 24 mannen en vrouwen worden begeleid door een volwaardige eigen band onder leiding van Gerard de Graaf. Het koor telt een aantal zeer getalenteerde zangers en zangeressen, die in staat zijn het publiek heerlijk te laten swingen op muziek die bij iedereen zeer bekend is. Bekend en toch anders, want met grote creativiteit heeft Gerard de Graaf een geheel eigen ‘sound’ aan bekende Top 2000-nummers gegeven. 
Voorts zal op Blaasmuziek Plus 2017 optreden One-Man-Band Dubbelop uit Vught, bestaande uit één man, namelijk Nico Weijns. Deze rasmuzikant maakt als sinds zijn tiende jaar muziek en heeft al heel wat gespeeld in verschillende zanggroepen en bands. Al op 7-jarige leeftijd begon Nico Weijns met ukelele en gitaar en later keyboard. Naast ensemble Vinos zingt hij de bas/baritonpartij bij de Vughtse vocalgroup Back on Track, is hij muzikaal begeleider van smartlappenkoor Doedemee, zorgt hij voor gitaarbegeleiding bij de formatie Just4You en heeft hij dus ook nog zijn eigen One-Man-Band Dubbelop. Het repertoire van Dubbelop gaat van het heden terug naar de jaren zestig.
De muzikale feestavond zal worden afgesloten door de Rooise DJ Maarten Swinkels van Qabam Events en het gezicht achter U-Deejay.nl.  Op zaterdag 28 oktober a.s. kunt u dit allemaal zien en beleven. Helemaal voor niets in De Beckart! U bent van harte welkom!  Geplaatst op (01-10-2017)
Door: Admin

Nieuwsbrief 't Nijts juli 2017

 

Geplaatst op (02-09-2017)
Door: Jos van Heesch

Blaasorkest Tiona laat 2000 mensen extra genieten van een zonnig weekeinde

De muzikanten van het Nijnsels Blaasorkest Tiona hebben tijdens het voorbije warme juli-weekeinde ongeveer tweeduizend mensen laten genieten van hun vrolijke eigentijdse klanken. Ze speelden zaterdagmiddag ruim twee uur voor zo’n vijftienhonderd bezoekers van De Wit Schijndel en zondagmiddag waren de tweehonderd plaatsen op de zonnige terrassen van De Helden van Kien in Sint-Oedenrode continu bezet. 

Ze speelden in drie afwisselende blokken bijna veertig verschillende nummers. Van ‘the house of the rising sun’ en ‘Vive la vida’ tot ‘Copacabana’ en ‘A night like this’. Muziek die de toehoorders duidelijk zichtbaar inspireerde.
Het waren de laatste optredens van de muzikanten vóór ook zij op vakantie gaan. Eind augustus hervatten zij hun wekelijkse repetities om zich voor te bereiden op het jaarlijkse muziekfeest Blaasmuziek Plus, dat traditiegetrouw plaatsvindt op de laatste zaterdag van oktober in De Beckart in Nijnsel. Daar zullen zij wederom, samen met een aantal gastartiesten, nieuwe muzieknummers aan hun repertoire toevoegen.Geplaatst op (10-07-2017)
Door: Jos van Heesch

Druk weekeinde voor Blaasorkest Tiona

Het wordt een druk weekeinde voor de muzikanten van Blaasorkest Tiona. Zaterdagmiddag spelen ze van 13.00 tot 15.30 uur bij De Wit Schijndel en daags erna, zondag, van 14.30 tot 16.30 bij De Helden van Kien.

Het Nijnsels blaasorkest speelt dit jaar met een lichte voorkeur voor Nederlandstalige popnummers, zoals Dansen op de vulkaan van De Dijk, Stiekem gedanst van Toontje Lager, Zwart Wit van Frank Boeijen, Zwijgen van Het Goede Doel, De Vlieger van André Hazes, Leef van Hazes junior, Malle Babbe van Rob de Nijs en De Clown van Ben Cramer.
Verder heeft het orkest verrassende nieuwe arrangementen van bestaande muzieknummers aan het repertoire toegevoegd, zoals Yesterday van de Beatles, Radar Love van Golden Earring, Eye of the tiger, het thema van de film Rocky III, Everything I do I do it for you van Bryan Adams, Africa van Toto en New York New York van Frank Sinatra. 
Een aantal van deze nummers zal het orkest zeker spelen zowel in Schijndel als in Sint-Oedenrode. Geplaatst op (01-07-2017)
Door: Jos van Heesch

©vanHeeschBeheer - 1998 - 2018 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.